You are currently viewing Simptomat pas Covid-19

Simptomat pas Covid-19

Gjendja post-COVID janë një gamë e gjerë problemesh shëndetësore, që njerëzit përjetojnë pasi janë infektuar fillimisht me virusin që shkakton COVID-19. Shumica e njerëzve me COVID-19 përmirësohen brenda disa ditësh deri në disa javë pas infektimit, kështu që të paktën katër javë pas infektimit është fillimi i momentit kur mund të identifikohen për herë të parë simptomat post-COVID.

Simptomat post-COVID mund të mos prekin të gjithë në të njëjtën mënyrë. Njerëzit me simptomat post-COVID mund të përjetojnë probleme shëndetësore nga lloje të ndryshme dhe kombinime simptomash që ndodhin gjatë kohëzgjatjeve të ndryshme. Simptomat e shumicës së pacientëve përmirësohen ngadalë me kalimin e kohës. Megjithatë, për disa njerëz,gjendja post-COVID mund të zgjasin me muaj, dhe potencialisht me vite.

Njerëzit që përjetojnë gjendje post-COVID më së shpeshti raportojnë:

 • Simptoma të përgjithshme

  Lodhje që ndërhyn në jetën e përditshme
  Simptomat që përkeqësohen pas përpjekjeve fizike ose mendore
  Ethe

 • Simptomat e frymëmarrjes dhe të zemrës

  Vështirësi në frymëmarrje ose gulçim
  Kollë
  Dhimbje gjoksi

 • Simptomat neurologjike

  Vështirësi në të menduarit ose për t'u përqendruar
  Ndryshimi në aromë ose shije
  Depresioni ose ankthi

 • Simptomat e tretjes

  Diarreja
  Dhimbje stomaku
  Simptoma të tjera