GASTROENTEROLOGJIA

GASTROENTEROLOGJIA

është një degë e gastroenterologjisë dhe kirurgjisë digjestive, e cila, duke përdorur mjete të posaçme, bën të mundur diagnostikimin dhe në disa raste trajtimin e sëmundjeve të rëndësishme të sistemit të tretjes dhe përfaqëson një nga mjetet më të rëndësishme për parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të neoplazmave të tretjes.

Endoskopia digjestive mund të ekzaminojë traktin e sipërm tretës (ezofagogastroduodenoskopi -gastroskopia), duodenoskopia anësore, koledokoskopia) dhe ai i poshtëm (kolonoskopia, rektosigmoidoskopia, ileoskopia terminale, në varësi të traktit të ekzaminuar).

merret me sëmundjet gastrointestinale, si sëmundja celiac, sëmundjet kronike inflamatore të zorrëve, sëmundjet e mëlçisë tek fëmijët dhe adoleshentët.

sindroma dispeptike, sëmundja e refluksit gastroezofageal, gastriti kronik dhe ulçera gastrike ose duodenale nga Helicobacter pylori, sindroma e zorrës së irrituar, koliti ulceroz, sëmundja e Crohn, sëmundjet akute dhe kronike të mëlçisë dhe pankreasit.

Gjak komplet, Provat e Heparit, Helicobacter Pylori, Hepatit A, B, C, Fece Parazit, Kandida, Korpokulture, Fece Gjaku Okult etj.

Si të merrni shërbimin?

Testet laboratorike gastroenetorologjike mund të kryhen në cdo pikë të rrjetit laboratorik GeniusLAB në cdo kohë.

GeniusLAB do ta gjeni: