INFEKTOLOGJIA

INFEKTOLOGJIA

(simptomatika)

(metoda laboratorike egzaminuese PCR, procalcitonina, IL6, C3, C4, ferritine, fibrinogen etj).

  • Vëzhgimi mikroskopik i drejtpërdrejtë i mikroorganizmave (fece parazit, spermograme,)
  • Kultivimi dhe identifikimi i mikroorganizmave (urokulture, koprokulture, spermokulture, sekrecion nazal, bronkial etj)
  • Zbulimi i antigjeneve mikrobike;
  • Zbulimi i ADN-së;

•Zbulimi i antikorpeve specifike te pergjigjes imunitare akute (serologji e ndryshme IgM, IgG, IgA)

lëkurës (leishmaniozat, mykozat kutane, sarkoma Kaposi etj.);

– nyjeve limfatike (leishmaniozat viscerale, tuberkulozi, CMV etj.);

– mukozave të gojës (infeksionet herpetike, etj.);

– aparatit respirator (tuberkulozi, etj.);

– tubit tretës (kandidoza, helikobakterioza, CMV, amebiaza etj.);

– mëlçisë (hepatite virale, HBsAg, HBV-DNA, HCV-RNA etj);

– apartit urogjenital (herpes, viroza, papilomaviroza, sekrecion uretral, af-genital, etj.);

– sitemit nervor (toksoplasmozë, infeksione mykotike, virale, bakterore, parazitare);

– të apartit lokomotor (miozite infektive, osteomielite, spondilodiscite etj.);

– aparatit kardiovaskular (miokardite mikrobike, etj).

Si të merrni shërbimin?

Testet laboratorike gastroenetorologjike mund të kryhen në cdo pikë të rrjetit laboratorik GeniusLAB në cdo kohë.

GeniusLAB do ta gjeni: